Fotograferingsguide - inför er fotografering

HEJ!

Vad roligt att ni har bokat en fotografering, jag ser framemot att träffa er! På den här sidan kan ni läsa allt ni behöver veta inför den kommande fotograferingen. Hur går en fotografering till, hur förbereds barnen på bästa sätt och hur kan man tänka kring klädval? Funderar ni på på något mer är ni självklart varmt välkomna att fråga mig, det är bara att skicka iväg ett mail!

HUR GÅR DET TILL?

En fotografering med mig är en avslappnad och lugn stund med fokus på att försöka fånga den eller de som ska fotograferas på ett naturligt sätt, där känslor får finnas med och det blir ett avskalat och genuint resultat. Jag ger enkla direktiv och tips, men brukar inte styra upp fotograferingen så noga eftersom det inte är det jag vill åt. Barn får gärna gå runt och upptäcka omgivningen, och överlag är det en stund som ska kännas kravlös och rolig för barnen! Vi växlar mellan sittande, stående, gående och ibland liggande positioner. Jag guidar er genom hela fotograferingen så ni kan helt enkelt slappna av och bara vara!

ATT FÖRBEREDA BARN

När barn ska fotograferas kan det vara en bra idé att förbereda lite i förväg inför vad som kommer att hända. Olika förberedelser passar för olika barn, både beroende på ålder och vem barnet är. För många barn fungerar det bra att få information om hur fotograferingen kommer att gå till (ta gärna inspiration från informationen här intill!), och för andra barn passar det bättre att inte veta så mycket mer än att ni ska träffa en fotograf och ha roligt. Se till att det eller de barn som ska fotograferas är pigga och mätta, det ger oss bättre förutsättningar! Men det ÄR ingen katastrof om humöret inte är på topp genom fotograferingen, vi löser det.

KLÄDVAL

Många funderar över vilka kläder som passar på en fotografering, särskilt om man är en hel familj. Det viktiga är att välja bekväma kläder, gärna något som känns okej att både sitta och gå i. Det blir väldigt fint att matcha varandra utan att det blir för lika, men t.ex. olika nyanser som passar bra ihop eller olika färger men liknande material. Ett bra sätt att få en överblick är att lägga ut de planerade kläderna på golvet framför sig! Generellt gör sig ljusa färger bättre på bild än mörka, särskilt på överkroppen. Är vi inomhus ser det avslappnat ut att vara barfota, vilket även fungerar utomhus sommartid. Maila mig om ni vill, för fler råd kring kläder, jag hjälper er så gärna!

Svar på fler frågor kring fotografering hittas HÄR

Nu när er fotografering är inbokad vill jag att ni redan nu börjar fundera över vad ni vill ha era bilder till. När ni får ert webbgalleri med de valda bilderna, är det bra att genast veta vad nästa steg är. Min varmaste rekommendation är att på ett eller annat sätt få upp bilderna på väggen snarast! Att ha vackra bilder lagrade på en hårddisk känns inget kul, det viktiga är att ni ser dem varje dag!

Jag läste någonstans att barns självkänsla stärks av att det sitter bilder på hela familjen tillsammans i hemmet. Det är väl ett skäl nog att få det gjort? 😍

De produkter jag erbjuder är noggrant utvalda av fantastisk kvalitet, som man som privatperson inte får tag i så lätt.

 

PRISLISTA PRODUKTER
Här kommer aktuell lista med produkter och priser:

FINE ART

Era foton printade på vackert helmatt syrafritt papper i 100% bomull. Håller en livstid och mer än så!

13x18cm 

18x24cm

20x30cm

30x40cm

40x50cm

50x70cm

200kr

250kr

300kr

550kr

800kr

1400kr

ART PLATE

Era foton printade för hand på en vacker högkvalitativ plywood med träkant. Välj rund eller kvadratisk form.

20x20cm

24x24cm

32x32cm

40x40cm

700kr

800kr

900kr

1000kr

KOLLAGE

Är det svårt att välja bara någon enstaka bild, är det fint att välja ett kollage, välj bland olika layouter. Printas på fine art-papper.

30x40cm

40x50cm

50x70cm

900kr

1300kr

1700kr

MINIALBUM - KOMMER SNART!

Ett litet dragspelsalbum där bilderna är 8x8cm på matt papper. Välj mellan 8 eller 12 bilder i albumet.

8 bilder 

12 bilder

650kr

750kr

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020  Tove Larsson - tovelarssonfotografi@gmail.com
Godkänd för F-skatt