INFORMATION

Hur går det till?

01

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Är jag rätt familjefotograf för er? I så fall är det bara att skicka iväg en bokningsförfrågan HÄR eller ett mail till tovelarssonfotografi@gmail.com, så hör jag av mig tillbaka inom någon arbetsdag. Då bokar vi in ett datum, tid och plats!

02

SUPPORT OCH INFORMATION

När vi har bokat in en tid för er fotografering, ger jag er all information och support ni behöver inför att det är dags. Alltifrån att berätta hur det kommer att gå till, till tips inför era klädval. Och självklart får ni mer än gärna ställa frågor när som helst! Allt för att ni ska känna er bekväma och förberedda inför fotograferingen.

03

ER FOTOGRAFERING

04

BILDBEHANDLING OCH LEVERANS

Äntligen dags för fotografering! Vi träffas och fotograferar och fokus ligger hela tiden på att göra det till en rolig, mysig och minnesvärd stund. Det ska vara en lugn och avslappnad känsla och jag ger er enkla direktiv och förslag för att kunna fånga ögonblicken.

Efter fotograferingen börjar jag andra delen av arbetet, urval och bildbehandling. Jag redigerar ett antal foton till er som jag inom 7 dagar skickar i ett vackert digitalt webbgalleri. Där väljer ni enkelt ut de bilder ni vill köpa och betalar därefter. När betalningen är genomförd får ni ert färdiga galleri samt eventuella produkter.

Vanliga frågor

Vilken årstid ska vi fotograferas?


Det här är högst individuellt och jag tycker verkligen att alla årstider har sina fördelar. Sommaren erbjuder grönska och blomsterängar och ni slipper ha en massa tjocka kläder på er. Hösten är min mest populära årstid för familjefoto med tanke på alla färger i naturen och att mysiga stickade plagg gör sig fint på bild. Vintern ger ett mjukt ljus och tillgång till solnedgång utan att behöva vänta till sena kvällen, det gäller bara att klä sig med lager på lager för att hålla värmen. Våren har jordnära bleka färger som blir så vackert på bild. Så välj den årstid du tilltalas av, men försök hellre att välja en tid för fotografering när du gärna vill föreviga barnen utifrån deras ålder.
Vi är inte bekväma framför kameran, vad gör vi?


Det är mer vanligt än ovanligt att känna så som vuxna, ska ni veta. Nästan alla nämner det! Men jag brukar ändå uppmuntra er föräldrar att vara med på åtminstone en liten del av fotograferingen med tanke på hur sällan man annars lyckas samla alla på samma bild. Jag lovar att hjälpa er kring hur ni ska göra så att ni inte behöver känna er obekväma, de flesta är positivt överraskade över hur lätt det faktiskt gick!
Vad ska vi ha på oss för kläder?


Ni ska välja kläder ni känner er bekväma i och som ni tycker passar. Det enda jag brukar nämna är att svart och andra väldigt mörka färger är svårt att få bra på bild, särskilt på överkroppen. Så välj hellre något ljusare toner för kamerans skull. Är ni flera som ska fotograferas är det väldigt fint att matcha varandra med plagg som går i samma toner.
Hur går fotograferingen till?


blabla
Vad gör vi om barnen inte gör som vi säger?


Det här är också en oro som är vanlig inför fotograferingen, att ens barn är busigt, har spring i benen, är blygt, eller vill gör annat än att fotograferas. Men jag kan bara säga att det brukar alltid lösa sig! Jag gör vad jag kan och ni föräldrar gör vad ni kan och resultatet brukar bli toppen! Så försök att inte känna någon oro för det, se till att barnen är mätta och så utvilade som möjligt så har vi finfina förutsättningar.
Vi bor en bit ifrån, går det att lösa?


Självklart! Antingen kommer ni till mig för fotograferingen, eller så kommer jag till er! Utanför Hudiksvalls kommun tar jag 40 kr/mil i reseersättning (har fasta priser till Sundsvall och Gävle, hör av er för info!). Jag vill gärna fotografera er även om ni inte bor i närområdet!
När ska vi boka gravidfotografering?


Det är individuellt när det passar bäst att fotograferas som gravid, det beror på hur du känner dig och hur du mår. Vanligt är mellan vecka 25 och 35. Boka gärna in det i god tid så att du är säker på att det finns en tid till dig sedan! Men självklart går det att höra sig för spontant också!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019  Tove Larsson - tovelarssonfotografi@gmail.com
Godkänd för F-skatt