Familjefotograf Hudiksvall

Jag är din familjefotograf i Hudiksvall, HälsinglandJag fotograferar familj, lifestyle, gravid och nyfödd och min stora drivkraft är att föreviga er, precis som ni är. Prislista och bokningsformulär finns HÄR.

För mig är bilder en guldgruva, både nu och allt eftersom tiden går. Man kan aldrig ana hur värdefulla sådana minnen kan bli en dag, både för barn och föräldrar och kommande generationer. Det är också ett sätt att frysa tiden, att få komma ihåg de knubbiga låren, de små fingrarna och den lilla lena nacken. Tiden susar förbi och barnen växer så fort, att kunna gå tillbaka och minnas är ovärderligt.

Logo Tove Larsson_vita bladsvartblad.png

Hur går det till?

01  BOKNINGSFÖRFRÅGAN OCH SUPPORT
Om jag är rätt familjefotograf för er, skicka in en bokningsförfrågan via formuläret nedan! Jag återkommer inom någon arbetsdag så bokar vi in datum, tid och plats. Ni får all information och support ni behöver inför er fotografering för att ni ska känna er så trygga som möjligt. I detta skede betalas även fotograferingskostnaden som garanterar er den planerade tiden.

02  ER FOTOGRAFERING

Dags för fotografering! Fokus ligger hela tiden på att göra det till en rolig, mysig och minnesvärd stund för alla. Jag vill att känslan ska vara lugn och avslappnad och jag hjälper till med enkla direktiv och förslag för att fånga ögonblicken.

03  EFTERARBETE OCH LEVERANS

Efter fotograferingen skapar jag ett urval av era bästa bilder som skickas till er inom 14 dagar, i ett vackert webbgalleri. Där väljer ni enkelt ut de bilder och produkter ni vill köpa, och betalar därefter. Sedan får ni ert färdiga bildgalleri och eventuella produkter!

Vanliga frågor

Vilken årstid ska vi fotograferas ute?


Det här är högst individuellt och jag tycker verkligen att alla årstider har sina fördelar. Sommaren erbjuder grönska och blomsterängar och ni slipper ha en massa tjocka kläder på er. Hösten är min mest populära årstid för familjefoto med tanke på alla färger i naturen och att mysiga stickade plagg gör sig fint på bild. Vintern ger ett mjukt ljus och tillgång till solnedgång utan att behöva vänta till sena kvällen, det gäller bara att klä sig med lager på lager för att hålla värmen. Våren har jordnära bleka färger som blir så vackert på bild. Så välj den årstid du tilltalas av, men försök hellre att välja en tid för fotografering när du gärna vill föreviga barnen utifrån deras ålder.
Vi är inte bekväma framför kameran, vad gör vi?


Det är mer vanligt än ovanligt att känna så som vuxna, ska ni veta. Nästan alla nämner det! Men jag brukar ändå uppmuntra er föräldrar att vara med på åtminstone en liten del av fotograferingen med tanke på hur sällan man annars lyckas samla alla på samma bild. Jag lovar att hjälpa er kring hur ni ska göra så att ni inte behöver känna er obekväma, de flesta är positivt överraskade över hur lätt det faktiskt gick!
Vad ska vi ha på oss för kläder?


Ni ska välja kläder ni känner er bekväma i och som ni tycker passar. Det enda jag brukar nämna är att svart och andra väldigt mörka färger är svårt att få bra på bild, särskilt på överkroppen. Så välj hellre något ljusare toner för kamerans skull. Är ni flera som ska fotograferas är det väldigt fint att matcha varandra med plagg som går i samma toner.
Hur går fotograferingen till?


En fotografering med mig är en avslappnad och lugn stund med fokus på att försöka fånga den eller de som ska fotograferas på ett naturligt sätt, där känslor får finnas med och det blir ett avskalat och genuint resultat. Jag ger enkla direktiv och tips, men brukar inte styra upp fotograferingen så noga eftersom det inte är det jag vill åt. Barn får gärna gå runt och upptäcka omgivningen, och överlag är det en stund som ska kännas kravlös och rolig för barnen! Vi växlar mellan sittande, stående, gående och ibland liggande positioner. Jag guidar er genom hela fotograferingen så ni kan helt enkelt slappna av och bara vara!
Vad gör vi om barnen inte gör som vi säger?


Det här är också en oro som är vanlig inför fotograferingen, att ens barn är busigt, har spring i benen, är blygt, eller vill gör annat än att fotograferas. Men jag kan bara säga att det brukar alltid lösa sig! Jag gör vad jag kan och ni föräldrar gör vad ni kan och resultatet brukar bli toppen! Så försök att inte känna någon oro för det, se till att barnen är mätta och så utvilade som möjligt så har vi finfina förutsättningar.
Vi bor en bit ifrån, går det att lösa?


Självklart! Antingen kommer ni till mig för fotograferingen, eller så kommer jag till er! Ibland har vi även mötts på mitten, det har funkat toppen. Utanför Hudiksvalls kommun tar jag 150 kr per påbörjad halvtimme i reseersättning (har fasta priser till Sundsvall, Söderhamn och Gävle, hör av er för info!). Jag vill gärna fotografera er även om ni inte bor i närområdet!
När ska vi boka gravidfotografering?


Det är individuellt när det passar bäst att fotograferas som gravid, det beror på hur du känner dig och hur du mår. Vanligt är mellan vecka 25 och 35. Boka gärna in det i god tid så att du är säker på att det finns en tid till dig sedan! Men självklart går det att höra sig för spontant också!
Ska vi fotas inne eller ute?


Det är HELT upp till er och beror på vad som tilltalar er allra mest och vilken slags fotografering det är, hur gamla eventuella barn är, m.m.

Vill ni fotas utomhus kommer vi tillsammans fram till en plats som passar bra utifrån era önskemål, väder, ljus och liknande faktorer.

Vill ni fotas inomhus kan jag antingen komma hem till er för en s.k. lifestylefotografering. Det blir väldigt mysig känsla i bilderna och ert hem får vara med på en kant i bilderna, något som kan ha stort värde när tiden går!

Har du en annan fråga? Maila mig gärna så hjälper jag dig!

Priser och bokning

Gäller från 1/1-2022

FOTOGRAFERINGSKOSTNAD - 1000 kr

Betalas vid bokning
(helg- och kvällstillägg 500 kr)

DETTA INGÅR ALLTID

- Full support innan fotograferingen och en guide inför er fotografering

- Noggrant utvalda fotoplatser som garanterar er vackra bilder

- Kostnadsfri ombokning vid sjukdom eller dåligt väder

- Fotografering 30-60 min

- Ett vackert personligt galleri där du själv väljer vilka bilder du vill ha

- 1 st fine art-förstoring 20x30cm som ni väljer ut själva

Efter fotograferingen köps bilder separat utifrån ett av dessa paket:

LILLA PAKETET

MELLANPAKETET

STORA PAKETET

För dig som vill ha några enstaka bilder.

- 5 digitala högupplösta foton

- Alla bilder levereras i färg och svartvitt

- Leverans via personligt webbgalleri som går att dela med släkt och vänner

2000 kr

För dig som vill ha lite fler bilder och dessutom en vacker fine art-förstoring!

- 10 digitala högupplösta foton

- Alla bilder levereras i färg och svartvitt

- Leverans via personligt webbgalleri som går att dela med släkt och vänner

- Fine art-print 20x30cm (värde 400kr)

4000 kr

För dig som inte vill behöva välja bort några bilder alls, utan ha rubbet kvar både digitalt och med en fine art-förstoring OCH en fantastisk fotobok!

- ALLA digitala högupplösta foton (ca 40-50 st)

- Alla bilder levereras i färg och svartvitt

- Leverans via personligt webbgalleri som går att dela med släkt och vänner

- Fine art-print 20x30cm (värde 400kr)

- Fotobok med 13 uppslag (värde 1600kr)

6000 kr

Man kan givetvis köpa enstaka foton till respektive paket också: 600 kr/st

Logo Tove Larsson_vita bladsvartblad.png

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vad roligt att ni är sugna på att boka en fotografering! Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort. Håll koll även i den skräppost, ibland hamnar mitt svar där! Ser framemot att höras av!

arrow&v

Tack för ditt meddelande! Jag återkommer så fort jag kan!